петък, 17 март 2023 г.

Есенна рибна фиеста

 Една позабравена публикация от последните топли есенни дни в прекарани в градината.



... но защо пък да не бъде вдъхновение за някой от предстоящите топли пролетни уикенди.


Семейството ни е почитател на всякакви рибни и морски дарове, затова се запасихме с пресен костур - една от любимите риби на съпруга ми, няколко калмара -  предпочитани от децата и  моята любима ципура.

 Голямо усърдие падна, и около половин ден приготвяне, но пък крайния резултат си заслужаване.

Ципурата беше най - лесна, просто я посолихме и метнахме на скарата.



Костура, когато е по-голям кожата му се отстранява , но с това се зае мъжката част на семейсвото - голямо дране падна.




Приготвихме  го с малко мазнина на тиганче.


Най - досадно за мен беше чистенето на калмарите, кожата се бели, което отнема доста време, не забравяйте да отстраните и дългата кост в тубата.



Почистен и измит, нарязах, мариновах за час в лимонов сок и сол, после минах през тиган с масло и чесън.


Разбира се  на всичко това му трябва и подходящо свежо питие!






Пожелавам Ви достатъчно време за споделяне на мигове!




Няма коментари:

Публикуване на коментар