Една позабравена публикация от последните топли есенни дни в прекарани в градината.
... но защо пък да не бъде вдъхновение за някой от предстоящите топли пролетни уикенди.
Семейството ни е почитател на всякакви рибни и морски дарове, затова се запасихме с пресен костур - една от любимите риби на съпруга ми, няколко калмара - предпочитани от децата и моята любима ципура.
Голямо усърдие падна, и около половин ден приготвяне, но пък крайния резултат си заслужаване.
Ципурата беше най - лесна, просто я посолихме и метнахме на скарата.
Костура, когато е по-голям кожата му се отстранява , но с това се зае мъжката част на семейсвото - голямо дране падна.
Приготвихме го с малко мазнина на тиганче.
Най - досадно за мен беше чистенето на калмарите, кожата се бели, което отнема доста време, не забравяйте да отстраните и дългата кост в тубата.
Почистен и измит, нарязах, мариновах за час в лимонов сок и сол, после минах през тиган с масло и чесън.
Разбира се на всичко това му трябва и подходящо свежо питие!
Пожелавам Ви достатъчно време за споделяне на мигове!
Няма коментари:
Публикуване на коментар