сряда, 26 октомври 2022 г.

Баница с праз, манголд и овче сирене



 Отдавна се каня да отделя специален пост на този зеленчук.

От няколко години си засаждам от него и му намирам различни приложения в кухнята.



Днес обаче наминавам да споделя последна баничка в която го комбинирах с праз!

Истинска есенна ферия!



1 пакет кори за баница

 5-6 листа манголд, аз комбинирах два вида 

1 стрък праз 

3 яйца 

300 гр. сирене 

100 ми олио 

50 гр. масло

Сиренето се натрушава, разбърква се с яйцата и олиото.

Маголда се нарязва на ситно, праза също, добавят се към сместа от сирене и яйце и се обърква добре.

Ако корите са финни, използвам по две, ако да от по плътните или одрински- по една. 

Разпределям сместа по кората и навивам на руло, подреждам в подмазана тава.

Отгоре разпределям маслото, може поръсите и със семена пожелание.

Пека на 160-170 градуса.










Няма коментари:

Публикуване на коментар