Отдавна се каня да отделя специален пост на този зеленчук.
От няколко години си засаждам от него и му намирам различни приложения в кухнята.
Днес обаче наминавам да споделя последна баничка в която го комбинирах с праз!
Истинска есенна ферия!
1 пакет кори за баница
5-6 листа манголд, аз комбинирах два вида
1 стрък праз
3 яйца
300 гр. сирене
100 ми олио
50 гр. масло
Сиренето се натрушава, разбърква се с яйцата и олиото.
Маголда се нарязва на ситно, праза също, добавят се към сместа от сирене и яйце и се обърква добре.
Ако корите са финни, използвам по две, ако да от по плътните или одрински- по една.
Разпределям сместа по кората и навивам на руло, подреждам в подмазана тава.
Отгоре разпределям маслото, може поръсите и със семена пожелание.
Пека на 160-170 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар