неделя, 30 октомври 2022 г.

Печен патладжан с прошуто

 


....и всички благинки, които ни поднася есента!



Обичам слънчевите есенни недели, карат те да се отпуснеш и да се насладиш на всеки миг!

Докато, обирах, това онова от градината  в главата ми се загнезди мисълта за пикантен патладжан с прошуто.

Ето и продуктите:

3 патладжана 

2 шепи чери домати

Скилидка чесън 

1 люта чушка, моята беше много люта 

прошуто 

1 пакетче моцарела 

Патладжаните се режат на половина, след това вътрешната част се прорязва на ромбчета, посоляват се обилно и се покриват с вода да се отцеди горчивината.

Щом са готови се изцеждат, поливат се със зехтин и се запичат за около 20 мин във фурната. В загрят тиган слагам 1 лъжица олио, добавям чесъна и чери доматите  и глазирам за няколко минути. Свалям от котлона и добавям лютата чушка, разбърквам добре.

 
Готовата смес разпределям върху запечените патладжани и оставям за още 10 мин във фурната.
 
Накрая добавям прошуто и моцарела и оставям още няколко минути във фурната.



...

Не мога да скрия още няколко снимки, от времето в което се раждаше  тази рецепта!









Няма коментари:

Публикуване на коментар