понеделник, 4 юли 2022 г.

Свински език с бира

 Обичам да експериментирам с храната, но  предвид че е началото на лятото ... ми се искаше да метна нещо набързо във фурната и да се насладя на времето прекарано навън!



Имах един свински език с малка част от бузите, нарязах и овкусих с черен пипер и сол.



Загрях олиото и запечатах за кратко, подредих в тавичка за печене.



За соса:

50 мл олио /в което запечатх езика/

1 голяма глава лук 

1 кафянна лъжица брашно  

щипка червен пипер 

400 мл бира

Лукът се задушава, 



добавя се брашното, пипера и бирата 



 и щом заври се полива върху месото. 



Завива се с фолио и се пече за около час на 160 градуса.

Сервирайте с картофено пюре.




Няма коментари:

Публикуване на коментар