Ако се чудите как да разнообразите традиционната боб чорба, непременно трябва да си приготвите този боб на фурна.
Нищо философско в приготвянето, но резултата е впечатляващ.
Почиствам боба и обикновено го накисвам от сутринта, ако ще го готвя вечерта.
Слагам на котлона и щом заври изхвърлям водата и сменям с нова студена. Тази процедура правя обикновено по два пъти.
След като съм сменила водата и втория път добавям сол, олио и оставям на слаб котлон да къкри, докато боба омекне.
В тиган слагам около 100 мл олио и нарязвам половин глава лук на ситно да се задуши, щом лукът омекне добавям 1 суп. л червен пипер, 200 мл доматен сок, 3 чаени чаши от сварения боб + 1 чаена чаша от течността, в която е врял боба и шепа сушени манатарки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар