понеделник, 19 октомври 2020 г.

Свинско с пресни манатарки


Последните пресни манатарки това лято приготвих със свинско бон филе  






1500 гр месо / или 8 бр пържоли/

3 манатарки - средно големи

65 грама масло/половин малко пакетче/

150 мл бяло вино

100 мл вода

Месото се посолява и се добавя черен пипер, нарежда се в леко подмазана тава и се запича във фурната.

Докато месото се пече, разтопете маслото на слаб котлон и добавете нарязаните на филийки манатарки, запържете до златисто и отстранете от котлона.

Щом месото се изпече, извадете в от тавата и добавете в нея виното. Глазирания сос изсипете при гъбите и разбъркайте.

Полейте изпеченото месо със соса и сервирайте със запечени картофи с масло.


Идеално го допълва млечната салатка със свежи зеленчуци и  запечени орехи!


Няма коментари:

Публикуване на коментар