Едно нестандартно предложение за приготвяне на домашно петле - стил "Прованс"
За тези от вас, които са го приготвяли, знаете че месото е достатъчно жилаво, готви се бавно и е необходимо доста време, за да стане меко и крехко.
И така - моят експеримент с вкусен завършек.
Аз използвах около 1/2 кг месо - бутчета и малко от бялото месо.
За марината:
1 п. л. горчица
1. суп. л балсамов оцет
2 с. л. зехтин
1 суп. л концентрат от домашно пюре
1щипка захар
1 кафяна л. сол.
Разбъркайте докато получите гладка смес.
Месото се надупчва с малък остър нож и се полива с марината.
Оставете се да престои така поне 3 часа.
Мариновано месо сложете в глинен съд, добавете:
1 нарязана глава лук на ситно,
200 мл бяло вино
200 мл вода
15-20 маслини
Полейте с останалата марина от месото.
Печете на 200 градуса около 2 до 3 часа, в зависимост от фурната.
Пробвайте месото преди да го извадите.
Завършете вечерта си вкусно и с настроение!
Няма коментари:
Публикуване на коментар