вторник, 24 юли 2018 г.

Филе от пъстърва с макова коричка, царевичен чипс и глазирани доматчета


4 порции
 
За първи път си отделям сама филето от рибата и бих казала че се получи много добре.

Филето подсолете и оставете за 10 мин.

За панировката
1 яйце
2 суп.л брашно
150 мл бира
разбийте добре за да се получи гъста каша.
потопете филето в сместа, след това в царевично брашно и изпържете в горещо олио.
веднага щом извадите от тигана, сложете върху домакинска хартия и поръсетее обилно с макови семенца.

За царевичния чипс
1 яжце
царевично брашно 
девисил
сол на вкус
ситно настърган ементал
замесете лепкаво тесто и разпределете върху хартия за печене тънак слой /4-5 мм/
Изпечете в силно загрята фурна

За доматчетата:
1 суп. л зехтин се грява
доабвяте една смачкана скилидка чесън, за 10 секунди и изваждате.
Чери доматчетата набодете на няколко места с игла или клечка за зъби и сложете в зехтина, като непрекъснато разклащате тигана.
Посолете и поръсете с босилек.

Сервирайте всичко заедно