вторник, 24 юли 2018 г.

Таятеле с гъби и гриловани аспержи



Това са най - вкусите пресни таятеле, които сме опитвали.

Взимаме ги от пекарната на Хляб с Квас Пловдив, https://www.facebook.com/Hliabkvas/
и вече са сред любимата храна  в къщи.


За грилованите аспержи.
Връзка аспержи  се почистват и слагат на скарата.
Във висок буркан слагам  суп. л оцет, сол и стръкче копър, топлите аспержи слагам в буркана и разклащам.

В във врящата и подсолена вода слагам прясната паста.
Аз я държа 2-3 минути, но всеки може да я свари според предпочитанията си.

В тиган разтопявам 30 гр. масло, добавям гъби, нарязаните аспержи, подправям с малко сол, черен пипер и босилек, добавям 100 мл прясно мляко и парченца моцарела. Разбърквам всичко и махам от котлона. Сварената паста сипвам при соса, леко обърквам и сервирам поръсено с настърган пресен кашкавал.