сряда, 17 май 2017 г.

Шоколадов чийз кейк с фастъчено масло

А аромат на шоколад ... 

Своге!!!

Приех това малко предизивикателство за рецепта  с вкусен шоколад.

И как да не приготвя вкусен шоколадов чийз кейк.

За блата
2 ч. чаени чаши маслени натрушени бисквити / аз използвах домашни, но можете да заменит с вашите любими/
100 гр разтопено масло

Размесват се и се разстилат на дъното на форма с падащи стени.

За шоколадовия пласт
2 големи шоколада Своге с лешници
200 мл течна сметана
пакетче желатин

Шоколада се разтапя на водна баня
добавя се затоплената сметана, като се разбърква постоянно, за да  не се пресече.
Желатина се разтапя и се  добавя към шоколадовата смес, разбърква се и се слага върху бисквитения блат. Оставя се в хладилника да стегне поне за 1 час.

Завършете горния слой с равни количетсва мед и фъстъчено масло, разбъркани хомугенно!