Опитвали ли сте тази невероятна вкусотия...
ако все още не сте си ги приготвяли непременно поправете тази грешка - това е невероятно гръцко ястия с дъх на средиземноморие и аромати.
За
щастие всички в къщи сме любители на морска храна и тази година на
морето се насладихме на доста приятни предложения начело с мидите.
...
и така малко по - късно и по - далеч от морето, когато съпругът ми се
появи с плик изчистени миди, изобщо не се замислихме, какво ще похапнем
:)
Мидите пуснах за 7-8 минути в една чаша врящо бяло вино, връзка копър и скилидка чесън.
Необходими продукти:
300 гр от сварените във вино миди
2 суп. л. зехтин
25 гр. масло
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 зелена чушка
200 мл доматен сок
1/2 връзка копър
150 гр овче сирене
1/2 лимон
Загрейте
зехтина и маслото, добавете счуканата скилидка чесън и нарязаните на
ситно лук и чушка, след като омекнат добавете мидите и доматения сок и
оставете да къкри на слаб огън около 10 мин. След като са готови, натрошете сиренето и поръсете с копъра, разбъркайте добре и добавете лимончета.
Остава Ви само да им се насладите!
Непременно го комбинирайте с чаша ледено узо
Няма коментари:
Публикуване на коментар