Бяла нежна и лека с малко розово за разкош
Изцяло носеща моето лятно и свежо настроени, моята същност, съчетаваща любимите ми продукти и настроения.
Разказа
на милата ми майка за изписването на едно малко бебе, родено в най-
топлите дни на годината, цялата еуфория и огромните букети с гладиоли
... прекрасни любими цветя !
Направо се отнесох в спомени ...
3 яйца
3 суп. л. фина кристална захар
3 суп. л. прясно мляко
3 суп. л. брашно
150 гр. бял шоколад
1 ванилия
200 гр. крема сирене или аз използвах това
Разделете белтъците от жълтъците и оставете белтъците в хладилник.
Разбийте
жълтъците със захарта, към тях добавете млякото и брашното, разбийте до
плътна хомогенна смес, след това прибавете и разтопения и охладен бял
шоколад и разбийте отново, накрая добавете ванилията и крема сиренето.
След
като всичко е добре разбъркано извадете белтъците от хладилника
разбийте ги на сняг и добавете към останалата смес, разбъркайте
внимателно на най - бавната степен на миксера и изсипете във форма с
диаметър 24 см.
Изпечете в предварително
загрята фурна на 160 градуса за около 35 минути, след което изключете
фурната и оставете вътре да изстине.
Изстиналия готов блат разделете на 2 части:
За крема между блатовете:
250 мл кондензирано мляко
1 суп. л. брашно
2 суп.л смлени лешници
1 пакетче ванилена захар
25 гр. масло /малко по малко от 1/4 пакетче/
Загрейте
млякото, добавете захарта и ванилената захар, след това добавете
брашното разбито в малко студено прясно мляко. Бъркайте непрекъснато и
щом се сгъсти дръпнете от котлона, добавете маслото и лешниците и
бъркайте докато маслото се разтопи.
За покриване на тортата:
200 гр. сирене рикота
200 гр. заквасена сметана
100 мл сладкарска сметана
2 суп. л. пудра захар
Разбийте
сладкарската сметана и оставете настрани, през това време в отделен
съд разбийте рикотата, добавете заквасената сметана и пудрата захар,
след това добавете и разбитата сладкарска сметана и разбъркайте до
получаване на хомогенна смес, с която да "облечете" тортата
Всичко останало е във Вашето въображение, настроение, страст и ... усмивки!
Няма коментари:
Публикуване на коментар