За първи път през живота си направих този крем, винаги съм го подценявала, считайки че прилича на нашия си домашен крем с яйца, но дейтвителността е малко по различна ... :)
Изччетох доста рецепти по темата, за да ви предам моя вариант на този изключително деликатен крем.
Необходими са Ви:
4 жълтъка
200 грама захар
200 мл прясно мляко
200 мл сметана
1 ванилия
1 пакетче желатин
Сварете млякото и оставете малко да поизстине. През това време отделете жълтъците от белтъците. Белтъците можете да използвате за целувки, френски макарони или за каквото друго решите.
Жълтъците и захарта се разбиват и се добавят по малко към поизстиналото мляко, като се бърка непрестанно, за да не се пресекат. Млякото се връща на котлона, Аз го оставих на 3 степен от 6 възможни. Бъркайте непрекъснато, ще усетите как сместа започва да става по плътна. В момента в който сместа е готова да заври, въпреки непрестанното бъркане, просто спрете котлона. Бъркайте още 3-4 минути след това.
Отново оставете малко да се охлади
Разбийте сметаната и добавете към поизстиналата млечна смес, като много леко разбърквате за да не спадне сметаната.Трябва да получите тази кремообразна пухкава смес.
Сипете желатина в около 100 мл студена вода и оставете 1-2 минути да набъбне. Трябва да получите това.
След което можете да разтопите желатина , на водна баня или в микровълновата. Аз го разтапям в микровълновата за около 7-8 секунди. Не бива да допускате да завира.
Добавете желатина към сместа, разбъркайте и разпределете в купички или чаши. Оставете около15-20 минути да изстине и сложете в хладилника да стегне поне 5-6 часа.
Сервирайте украсен със сладко от горски ягоди
Много приятен крем :)
ОтговорИзтриванеНаистина, особенно ако се похапва в приятна компания :)
ОтговорИзтриване