сряда, 28 октомври 2015 г.

Октобер фест - немски гювеч с наденица

Октомври е към своя край, а аз най-накрая намерих време да споделя една прекрасна вечер, която споделихме с добри приятели и посветихме на Октобер фест.


Дегустация на различни видове бири и аромат на немска яхния с наденички, брецели и много усмивки.

2 глави лук
150 мл бира
50 мл олио
2 скилидки чесън
щипка канела
щипка куркума
щипка кафява захар
100 мл доматено пюре
400 гр. телешка наденица
400 гр. свинаска бабекова наденица

Лука се нарязва на филийки и леко се запържва от всяка страна, нарежда се пласт  в глинен гювеч
и отгоре се нареждат наденичките,
добавя се още един пласт запържен лук, и пак наденички


накрая се посолява леко, и се полива  с бирата,  в която е разтворено доматеното пюре и подправките.
Изпича се за около 40 минути. Сервирайте със запечени точици от картофено пюре  с амлко масло и червен пипер.