петък, 23 октомври 2015 г.

Пица на розички

Когато на пазара се появи нов продукт, свързан с моята страст, той непременно трябва да се пробва... особено, когато изглежда така вдъхновяващо!
Не се чудих дълго какво да забъркам, любимата ни пица на розички - посягаш и буквално си откъсваш една розичка, топла, мека и ухаеща!


Най - хубавото на рецептата е, че тестото става бързо и лесно, а с плънката винаги можете да импровизирате.

За тестото:
600 гр. брашно София Мел Екстра
1 пакетче суха мая
1 чаена лъжица сол
1чаена лъжица захар
100 мл. олио
200 мл. хладка вода

В брашното се прави кладенче, сипва се солта, захарта и маята и се добавя хладката вода, разбърква се, с част от брашното, за да се получи гъста кашичка, в която се добавя олиото, постепенно се взема от брашното, докато се замеси меко, не лепкаво тесто.
Покрива се кърпа и се оставя да втаса около 30 минути.

Докато тестото втасва, можете да приготвите продуктите за плънката:

2 яйца
150 гр. сирене
100 гр. царевица от консерва
150 гр. шунков колбас
парченца домати
топено сирене.

Сиренето се натрошава и към него се добавят яйцата, сместа се разбърква, като плънка за баница.

Втасалото през това време тесто се разделя на три части, като от всяко се разточва кора с дебелина 5 мм, поръсва се със сместа от сирене и яйце и добавят останалите продукти от плънката.

Разделете плънката приблизително на 3  части, за всяка една от корите.

Кората се завива на руло, и се нарязва на парчета с дебелина около 4-5 см., получените парчета се обръщат на обратно и се нареждат в тавичка, върху хартия за печене, на около 2-3 см. една от друга.

Изпичат се за около 35 минути във фурна на 180 градуса, все пак следете при печенето, тъй като всяка фурна е различна.

След като извадите от фурната покрийте кърпа и оставете да отдъхнат 15-20 минути.

Посочените количества са достатъчни за тава с диаметър 24 см.