Понякога освен разцъфващите цветя и стоплящо слънце, ни трябва и малко настроение, създадено от вкусна храна и празнична споделеност.
БЛАГОВЕЩЕНИЕ 2025
Тази година избрахме ципура, приготвена на тиган, маринована в лимонов сок, зехтин, девисил и сол.
Вкуса подсилих със стръкче розмарин, и лук.
Тайнството на домашно змесеното тесто, носи на празника необикновенна сила!
ЦВЕТНИЦА - тя е любимия ми празник, сантиментален и личен!
Десерта беше постен шоколадов сладкиш, който споделям с удоволствие!
За блата:
300 мл топла вода
150 мл олио
150 гр. захар
1 малко бурканче сладко от праскови
1 бакпулвер
1 чаена чаша смелени орехи
около 250 гр брашно за да получите консистенция на кексово тесто
Пече се в подмазана тава на 180 градуса
За крема отгоре:
В 250 мл вода се разбърква:
2 с. л. какао
1 суп. л. брашно
4 суп. л. захар
4 суп л. олио
загрява се на котлона при непрекъснато бъркане, докато се получи плътна заливка.
Изстиналия сладкиш се надупчва с клечка и се залива с толия крем.
Усмивките в градината, прекрасните подаръци и настроение, допълнени от традиционно тосканско вино, което си донесохме от чудесното ни пътуване до Италия!
ВЕЛИКДЕН
Благодарение на помощниците ми, моя принос беше неначителен, но пък се получиха приказни цветни вълшебства!
Козунака беше с много шоколад - бял, черен и крем от шамфъстък
Да има за всички!Бисквитките и агнешкото - от златните ръце на мама!
Последната вечер - спокойно разтоварващео в къщи!
Няма коментари:
Публикуване на коментар