петък, 1 септември 2023 г.

Лятна трапеза - за всеки по нещо



Има места където храната не е просто нещо което да засити апетита ти, а усещане!
Усещане за близост, за споделяне, за усмивки и за удовлетворение от положения труд.

Тази седмица, усещането за храна беше с най-пресните продукти от градината, най - топлите усмивки, малко дъжд, малко слънце и много емоции.

... а и си имам нов сач, чак от Троян и просто нямаше как да не го изпробвам.



 Обедната ни гощавка беше топла супа от домашна кокошка, на която не и трябват думи, защото цветът и говори сам по себе си.

Лютите чушчици  и пресния магданоз са просто задължителни!


А за прохладните вечери, огласени от песните на щурци -  мохито с прясна мента и малини!



Връщам се на сача, в които освен всички градински зеленчуци, на почит са най-вече тиквичките.



Този път имровизирах, като ги нарязах на кубчета предварително, овкусих с копър, чесън, малко балсамов оцет и сол.


Няколко свински гърдички  за благинака!


Докато в единия край на дървените въглища се приготвя сача, отстрани се кипрят патладжанчета и чушки за прясно кьополу.

Готов е - 


цветна палитра и наслада за всички сетива!


И почти накрая - една нестандартана следобедна комбинация на бял ром и портокол!


А царвичката - баба я вареше така, задължително и постилаше вътрешните листенца на дъното на тенджерата, така я правя и аз и ми е по-сладка от всяка друга, така съм научила и децата ми !


Златна, млечна и вкусна!






 

Няма коментари:

Публикуване на коментар