четвъртък, 10 декември 2020 г.

Бонбони с бял шоколад и макадамия

 Рецепта вдъхновена от книга!


Много лека, сладникава и приятна за четене. За мен дойде в точния момент и я прочетох на един дъх.


И така вече успях да приготвя всички описани в книгата рецепти, но тези бонбонки са истинска наслада за сетивата! 

За около 20 бр .бонбони:

35 мл  сметана

150 гр бял  шоколад

1 чаена лъжица настъргана портокалова кора

няколко капки портокалова есенция

30 гр. начупени на ситно ядки макадамия

Сметаната се затопля на слаб котлон и се добавя постепенно шоколада докато се разтопи. Сваля се от котлона и се добавят ядките, коричките и есенцията. Разбърква се добре и се разпределя във формички за бонбони.

Оставят се в хладилник поне за час, за да стегнат.

Наситения вкус на ядките макадамия и свежестта на портокала, правят бонбонките неповторимо вкусни.

 


2 коментара: