сряда, 11 ноември 2020 г.

Брауни с варени кестени


 След третия опит съвсем спокойно мога да споделя с Вас постигнатите резултати, за уникалния вкус на този есенен десерт.


2 чаени чаши сварени и почистени кестени

100 гр. масло

100 гр. млечен шоколад

100 мл кондензирано мляко

Най- трудоемката  задача е почистването на кестените, положителното е че не е необходимо да се стремите да останат цели.


Маслото се разтапя на слаб котлон, като се добавя шоколада и се разбърква, докато получите гладка смес.

Сварените и почистените кестени се поставят в блендера и се смилат на брашно добавя се разтопеното мляко с шоколад  и  накрая кондензираното мляко. Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес  и  се разпределя в подходящи съдове.

Оставя да стегне в хладилник за поне 4-5 часа.




Няма коментари:

Публикуване на коментар