четвъртък, 30 юли 2020 г.

Конфитюр от сливи





Освен че изпихме доста прекрасна домашна лимонада, конфитюра също се оказа истинско златно бижу в бурканче!

За 4 бурканчета от по 280 грама:

1 кг  сливи
1 кг. захар
няколко листенца индреше

Сливите се измиват, почистват от костилките и поръсват със захарта, остават се да престоят 12 часа.

Отпускат достатъчно количество вода, за да ги сложите директно на котлона.




Остават се да поврат около 30 минути, след което се претриват през цедка, за да се отделят люспите.

Оставете на котлона докато се сгъсти достатъчно.

Когато капнете с лъжица от топлото сладко върху студена чиния, капчицата не трябва да се разтича - това е идеалната гъстота за сладка и конфитюри, поне за мен.

Сипете топло в бурканите, добавете по едно листо индреше, затворете и обърнете с капак надолу, за да вакуумира.



И се насладете...

Няма коментари:

Публикуване на коментар