Нещо свежо и лятно за всички любители на патладжана!
Разполовете патладжана и леко разрежете горната му част на ромбчета, поръсете го обилно със сол и обърнете с кората нагоре. Оставете така за час -два докато горчивината му изчезне.
Полейте със зехтин и сложете в загрята фурна да се запече за около 20-25 минути.
През това време пригответе соса:
В малко олио запържете скилидка смачкан чесън, добавете около 400 мл домати смляни на блендера, кимион и сол на вкус, оставете в тигана, докато соса се редуцира. Преди да махнете от котлона поръсете обилно с босилек.
Разпределете соса в чинийките и отгоре сложете изпечения патладжан.За завършек сложете малко Филаделфия и прясна мента!
Няма коментари:
Публикуване на коментар