събота, 11 август 2018 г.

Печен патладжан с филаделфия

Нещо свежо и лятно за всички любители на патладжана!

Разполовете патладжана и леко разрежете горната му част на ромбчета, поръсете го обилно със сол и обърнете с кората нагоре. Оставете така за час -два докато горчивината му изчезне.

Полейте със зехтин и сложете в загрята фурна да се запече за около 20-25 минути.

През това време пригответе соса:

 В малко олио запържете скилидка смачкан чесън, добавете около 400 мл домати смляни на блендера, кимион и сол на вкус, оставете в тигана, докато соса се редуцира. Преди да махнете от котлона поръсете обилно с босилек.

Разпределете соса в чинийките и отгоре сложете изпечения патладжан.За завършек сложете малко Филаделфия и  прясна мента!