Още едно коледно празнично предложение със свинско.
За 6 порции
1,5 кг свинско бон филе
Нарязва се на парчета с дебелина 4-5 см, посоляват се, добавя се няколко зърна черен пипер, дафинов лист, 200 мл вино и се оставя 4-6 часа да се маринова.
Преди да се сложи във фурната се добавят още 200 мл вода и по едно малко парченце масло върху всяко парче месо.
Пече се на 200 градуса.
След като се изпече, месото се изважда от тавичката и в останалата мазнина се добавя
1 суп. л. царевично брашно
100 мл. прясно мляко
100 мл. сметана за готвене
Разбърква се и се оставя за още 4-5 минути в загрята фурна.
За бейби картофките:
Малките картофчета се обелват и се сваряват за 15 минути в подсолена вода.
Изсипват се в тавичка, добавя се олио и червен пипер, разбъркват се и се запичат за още 20 минути.
Свинското се сервира с картофките, полято с печения сос.
А докато го очаквате, може да похапнете елха!
Няма коментари:
Публикуване на коментар