По идея от Бейлис!
Доста по- нестандартен и с различна консистенция от традиционния козунак!
Около килограм брашно
3 яйца
150 мл Бейлис
150 мл прясно мляко
200 гр захар
2 пакетчета суха мая
1 суп. л. какао
200 мл.олио
Шоколад и ядки за декорация
Захарта и яйцата се разбиват с миксер /оставя се малко белтък за намазване/
Маята с 1 лъжица захар, 1 лъжица брашно и затоплените мляко се разбърква и се оставя да се активира.
Добавя се към яйцата и бейлиса.
Брашното се пресява и се оформя кладенче в което се сипва сместа, замесва се меко тесто към което поетапно се добавят мазнината.
Отделя се половината тесто, към което се добавя какаото. Оформя се козунака и се оставя да втаса.
Пече се около 45 мин на 170-180 градуса.
Отгоре добавете ядките и шоколад за декорация!
Няма коментари:
Публикуване на коментар