Никога не съм предполагала, че мога да направя торта по този начин, и че в къщи всички да я харесат.
Лекият карамелен загар, хрупкавото целувчено тесто и свежата и визия са наистина галещи сетивата.
Необходими продукти:
200 мл. аквафаба / вода от нахут - аз използвах от консерва/
200 гр финна захар
1 ванилия
Продуктите се смесват и се разбивата с миксер първо на ниска, след това на максимална степен, така че да получите консистенция като за целувки.
Готовата смес разделих за два блата с диаметър 16 см.
Изпекох в загрята на 100 градуса фурна, като след 20 мин увеличх на 150.
Цялото печене отнема окло час.
Готовата торта можете да декорирате със сметана, лек крем, маскарпоне и плодове.
Тъй като аз се придържам към пости, декорирах само с ягоди, френско грозде, шам фъстък и захаросани теменужки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар