сряда, 1 май 2024 г.

Веган торта "Павлова"

 Никога не съм предполагала, че мога да  направя  торта по този начин, и че в къщи всички да я харесат.



Лекият карамелен загар, хрупкавото целувчено тесто и свежата и визия са наистина галещи сетивата.

Необходими продукти:

200 мл. аквафаба / вода от нахут - аз използвах от консерва/

200 гр финна захар

1 ванилия



Продуктите се смесват и се разбивата  с миксер първо на ниска, след това на максимална степен, така че да получите  консистенция като за целувки.

Готовата смес разделих за два блата с диаметър  16 см.



Изпекох в загрята на 100 градуса фурна, като след 20 мин  увеличх на 150.

Цялото печене отнема окло час.

Готовата торта можете да декорирате със сметана, лек крем, маскарпоне и  плодове.

Тъй като аз се придържам към пости, декорирах само с ягоди, френско грозде, шам фъстък и захаросани теменужки.





Няма коментари:

Публикуване на коментар